Informatie betreffende het coronavirus COVID-19

Informatie betreffende het coronavirus COVID-19


Gezondheidssituatie Coronavirus - laatste update: 10 april 2020 18.10uur
Vanaf maandag 16 maart 2020, 12.00 uur zijn al onze vakantieparken in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk gesloten. 


Center Parcs volgt de voorschriften van de overheden in elk land. Op dit moment zijn de maatregelen van toepassing zoals hierboven vermeld. Op basis van de huidige situatie gaan onze parken weer open op:


Belgische parken: maandag 20 april 2020

Nederlandse parken: woensdag 29 april 2020

Duitse parken: maandag 20 april 2020

Franse parken: vrijdag 1 mei 2020


Dit betekent dat als u een verblijf heeft geboekt na de heropening van onze parken uw vakantie kan plaatsvinden. Center Parcs volgt de ontwikkelingen en regelgeving op de voet, wanneer de richtlijnen worden aangepast, wordt u hierover per e-mail of sms geïnformeerd.Center Parcs volgt de voorschriften van de overheid, daarom neemt Center Parcs de volgende maatregelen:


België

Center Parcs volgt de voorschriften van de Belgische overheid, daarom neemt Center Parcs de volgende maatregelen voor alle Belgische parken:

• Op last van de overheid zijn alle Vlaamse Center Parcs en Sunparks parken in België vanaf vrijdag 13-3-2020, 12.00 uur gesloten.

• In Wallonië zal ook Center Parcs Les Ardennes gesloten worden per 13-3-2020, 12.00 uur. 

• Het gaat om Center Parcs Erperheide, De Vossemeren en Les Ardennes en Sunparks Kempense Meren, De Haan aan Zee en Oostduinkerke aan Zee

• De maatregelen gelden tot en met 19 april 2020. 

• We informeren onze gasten per sms en e-mail. Onze gasten ontvangen een email met een digitale voucher ter waarde van het betaalde bedrag van hun oorspronkelijke boeking.Nederland

Center Parcs volgt de voorschriften van de Nederlandse overheid en gezondheidsautoriteiten. Naar aanleiding van de aangekondigde uitzonderlijke maatregelen, kunnen wij onze vakantieparken helaas niet meer exploiteren en moeten wij alle Nederlandse vakantieparken van Center Parcs sluiten vanaf maandag 16-3-2020 12.00 uur. 

• Het gaat om: De Huttenheugte, Parc Sandur, De Eemhof, Park Zandvoort, Port Zélande, De Kempervennen, Het Heijderbos, Limburgse Peel en Het Meerdal

• De maatregelen gelden tot en met 28 april 2020.

• We informeren onze gasten per sms en e-mail. Onze gasten ontvangen een email met een digitale voucher ter waarde van het betaalde bedrag van hun oorspronkelijke boeking.Duitsland

Center Parcs volgt de voorschriften van de Duitse overheidsinstellingen en gezondheidsautoriteiten. Naar aanleiding van de aangekondigde uitzonderlijke maatregelen, kunnen wij onze vakantieparken helaas niet meer exploiteren en moeten wij alle Duitse vakantieparken van Center Parcs sluiten vanaf maandag 16-3-2020 12.00 uur. 

• Het gaat om: Park Allgäu, Park Bostalsee, Park Eifel, Park Hochsauerland, Bispinger Heide and Park Nordseeküste

• De maatregelen gelden tot en met 19 april 2020.

• We informeren onze gasten per sms en e-mail. Onze gasten ontvangen een email met een digitale voucher ter waarde van het betaalde bedrag van hun oorspronkelijke boekingFrankrijk

In overeenstemming met de laatste richtlijnen van de Franse regering waarin wordt aangedrongen op de sluiting van "plekken waar niet essentiële samenkomsten zijn voor het leven van het land", sluiten we al onze Franse vakantieparken, te weten: Les Bois-Francs, Le Lac d'Ailette, Le Bois aux Daims, Les Hauts de Bruyères, Les Trois Forêts en Villages Nature Paris vanaf zondag 15 maart 2020.

• Deze maatregelen gelden tot en met 30 april 2020.

• We informeren onze gasten per sms en e-mail. Onze gasten ontvangen een email met een digitale voucher ter waarde van het betaalde bedrag van hun oorspronkelijke boeking.

We verwachten de komende dagen veel telefoontjes, we doen ons uiterste best om zo snel mogelijk op al uw verzoeken te reageren. We danken u bij voorbaat voor uw geduld en begrip. 


Neem voor meer informatie contact met ons op via www.contactariane.com onder vermelding van je naam, boekingsnummer, aankomstdatum, park en telefoonnummer of met het Customer Contact Center op 070 224 900 (€ 0,30 p/m)
--------------------------------------------------------------------------------------------

FAQ


Zijn de vakantieparken van Center Parcs geopend in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk?

Vanaf maandag 16 maart 2020, 12.00 uur zijn al onze vakantieparken in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk gesloten.


Ik heb een verblijf geboekt met een aankomstdatum na de parksluiting, kan onze vakantie plaatsvinden?

Center Parcs volgt de voorschriften van de overheden in elk land. Op dit moment zijn de maatregelen van toepassing zoals hierboven vermeld. Op basis van de huidige situatie gaan onze parken weer open op:


Belgische parken: maandag 20 april 2020

Nederlandse parken: woensdag 29 april 2020

Duitse parken: maandag 20 april 2020

Franse parken: vrijdag 1 mei 2020


Dit betekent dat als u een verblijf heeft geboekt na de heropening van onze parken uw vakantie kan plaatsvinden. Center Parcs volgt de ontwikkelingen en regelgeving op de voet, wanneer de richtlijnen worden aangepast, wordt u hierover per e-mail of sms geïnformeerd.Waarom verschillen de openingsdata per land?

Center Parcs volgt hierin de voorschriften van de (lokale) overheden in elk land.Ik heb een verblijf geboekt tijdens een parksluiting, moet ik zelf contact met Center Parcs opnemen?

Indien u een verblijf heeft geboekt in de periode dat onze parken gesloten zijn, hoeft u geen contact met ons op te nemen. We nemen contact met u op via sms en e-mail.
Wat is het vergoedingsbeleid?

Er zijn drie situaties waarin het vergoedingsbeleid van toepassing is. 

1. Uitgesteld verblijf vanwege tijdelijke parksluiting

Indien u uw verblijf heeft moeten uitstellen als gevolg van de sluiting van onze parken, ontvangt u per e-mail een digitale voucher ter waarde van het betaalde bedrag van de oorspronkelijke boeking. 

2. Onderbroken verblijf

Indien u tijdens uw verblijf eerder dan de originele vertrekdatum heeft moeten vertrekken als gevolg van de sluiting van het park, ontvangt u per e-mail een digitale voucher ter waarde van het aantal resterende dagen van uw verblijf. 

3. Beperkte beschikbaarheid van services tijdens verblijf (NL vanaf vrijdag 13 maart, FR parken vanaf zaterdag 14 maart en Park Bostalsee vanaf zondag 15 maart)

Wanneer u in het weekend van 13 maart in het park verbleef, dan ontvangt u een vergoeding voor de beperkte beschikbaarheid van de centrale voorzieningen, waaronder de Aqua Mundo. U bent reeds geïnformeerd over de waarde van de vergoeding. U ontvangt per e-mail een digitale voucher ter hoogte van de eerder gecommuniceerde waarde.

 

Wat zijn de voorwaarden van de digitale voucher? / Hoe werkt de digitale voucher die ik per e-mail ontvang? 

De komende weken ontvangt u een e-mail met de digitale voucher.

Center Parcs: Met deze digitale voucher kunt u een volgend verblijf online boeken. Verdere informatie over het gebruik van de voucher zal in deze e-mail worden opgenomen.

Sunparks: Met deze digitale voucher kunt u een volgend verblijf boeken via het Customer Contact Center. Verdere informatie over het gebruik van de voucher zal in deze e-mail worden opgenomen.

 

Voorwaarden digitale voucher

•De digitale voucher is een jaar geldig vanaf de aankomstdatum van uw oorspronkelijke boeking. Dit betekent dat u binnen 12 maanden na uw oorspronkelijke aankomstdatum een nieuw verblijf dient te hebben geboekt. De uiterlijke aankomstdatum van uw nieuwe verblijf dient voor of op 30 september 2021 te zijn. (Voorbeeld: het oorspronkelijke verblijf had een aankomstdatum op 18 maart 2020, de digitale voucher is geldig tot 18 maart 2021 voor een aankomst tot en met 30 september 2021).

•De nieuwe boeking (datum en/of park) is op basis van beschikbaarheid.

•Als de nieuwe boeking duurder is, wordt het prijsverschil aan u de gast in rekening gebracht.

•Als de nieuwe boeking goedkoper is, blijft de resterende waarde op uw digitale voucher staan (een jaar geldig vanaf de aankomstdatum van uw oorspronkelijke boeking). Indien uw digitale voucher na afloop van de geldigheidsduur nog een waarde bevat, nemen wij contact met u op om deze waarde binnen een maand na afloop van de geldigheidsduur op een door u aangegeven bankrekening over te maken.

•De digitale voucher is niet overdraagbaar aan derden, kan niet worden ingewisseld voor geld en kan niet worden uitgegeven op een park.

•De waarde van de digitale voucher is gelijk aan de hoogte van het door u reeds betaalde en door Center Parcs ontvangen bedrag voor uw oorspronkelijke boeking, inclusief de eventueel betaalde reserveringskosten en biedt geen aanspraak op eenzelfde of vergelijkbare prestatie als die met de oorspronkelijke boeking gemoeid was.

•Aanpassing van deze regeling kan plaatsvinden ingeval dat Center Parcs dit nodig acht en/of de overheid haar regelingen langer laat voortduren dan 20 juni 2020. Meer informatie omtrent de actuele regeling en de digitale voucher is beschikbaar op onze website. https://www.centerparcs.be/be-vl/voorwaarden-recreatie-voucher_ms 

 

Voor welke boekingen geldt deze digitale voucher?

De boeking moet gemaakt zijn op de Belgische website van Center Parcs of via ons Call Center via een Belgische agent code. Het maakt niet uit in welk land uw park van bestemming ligt. 

 

Wanneer ontvang ik de digitale voucher?

U ontvangt de digitale voucher de komende weken per e-mail.

 

Kan ik mijn digitale voucher al verzilveren zonder dat ik deze ontvangen heb?

Nee, dit is helaas niet mogelijk. We vragen u te wachten tot u de digitale voucher per e-mail ontvangt. Zodra u de voucher heeft ontvangen, kunt u via onze website een nieuwe boeking maken.

 

Hoe kan ik reserveren met de digitale voucher?

Zodra u de digitale voucher heeft ontvangen, kunt u via onze website een nieuwe boeking maken.Kan ik mijn reservering annuleren?

Als u uw reservering wilt annuleren, zijn de reguliere annuleringsvoorwaarden van toepassing. Is Center Parcs geopend voor dagrecreatie? 

Center Parcs is gesloten voor dagrecreatie in alle parken voor zolang de parken gesloten zijn. Iedereen die voor een dag in die periode een ticket heeft gekocht bij Center Parcs, kan deze gratis wijzigen. Voor reeds gekochte tickets kan contact op worden genomen met het desbetreffende park vanaf het moment dat het park weer geopend is.


Waar kan ik meer informatie krijgen over mijn vragen over het Coronavirus met betrekking tot Center Parcs?

Voor vragen over een omboeking kan het reguliere contactnummer voor Center Parcs worden gebruikt.

Voor alle andere Corona-gerelateerde vragen zijn speciale informatienummers gecreëerd voor alle Corona-virusvragen met betrekking tot Center Parcs per land van herkomst. Dit zijn de volgende:


PVCP BE Crisis+3228947448

PVCP NL Crisis+31107980988

PVCP GE Crisis+4922165031424

PV FR Crisis+33173018552

CP FR Crisis+33173018553

We verwachten de komende dagen veel telefoontjes, we doen ons uiterste best om zo snel mogelijk op al uw verzoeken te reageren. We danken u bij voorbaat voor uw geduld en begrip. 


Neem voor meer informatie contact met ons op via www.contactariane.com onder vermelding van je naam, boekingsnummer, aankomstdatum, park en telefoonnummer of met het Customer Contact Center op 070 224 900 (€ 0,30 p/m)